Bruxelles-ul solicită eliberarea imediată a Nadiei Savcenko

  • 04 Martie 2015 17:50
Bruxelles-ul solicită eliberarea imediată a Nadiei Savcenko

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat, miercuri, o decizie prin care solicită eliberarea imediată a aviatoarei ucrainene, aflată în arest la Moscova - a anunțat ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

„Așteptăm ca partea rusă să facă imediat acest lucru" - a scris Klimkin pe Twitter. Aviatoarea Nadia Savcenko (33 de ani), deputat în Parlamentul Ucrainei și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a fost răpită vara trecută de teroriștii din Donbas și predată ulterior serviciilor speciale ruse.

Aceasta este acuzată de complicitate la moartea a doi jurnaliști ruși în regiunea Luhansk. Nadia Savcenko se află de peste 80 de zile în greva foamei, protestând astfel față de detenția sa în Federația Rusă.

Aviatoarea a devenit erou al Ucrainei, după ce președintele Petro Poroșenko a semnat un decret în acest sens, subliniind că „Nadia Savcenko este simbolul invincibilității spiritului și eroismului ucrainean, un simbol al modului în care trebuie să aperi și să iubești Ucraina".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău