Britanicii, invitați să planteze copaci pentru jubileul de platină al reginei Elisabetei a II-a

  • 17 Mai 2021 16:53
Britanicii, invitați să planteze copaci pentru jubileul de platină al reginei Elisabetei a II-a

Britanicii sunt invitați să planteze copaci pentru a celebra jubileul de platină al reginei Elisabetei a II-a din 2022, ce marchează împlinirea a 70 de ani de la urcarea sa pe tron, o inițiativă lansată luni și susținută de Guvern, cu șase luni înainte de Conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP26), informează AFP, citat de AGERPRES.

Acest proiect, numit ''baldachinul verde al reginei'', încurajează grădinarii, elevii sau membrii asociațiilor să planteze câte un copac începând din octombrie 2021 și pe tot parcursul anului 2022.

Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a domniei Elisabetei a II-a, vor fi puse în valoare 70 de păduri străvechi și 70 de arbori centenari din Regatul Unit.

De asemenea, urmează să fie lansat un program de formare pentru tinerii fără loc de muncă prin care aceștia vor fi învățați cum să planteze și să îngrijească arbori.

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, i-a îndemnat într-un mesaj video pe britanici să ''planteze un arbore jubiliar'', spunând că acesta reprezintă un ''mesaj de speranță și credință în viitor''.

"Fie că sunteți o persoană care dorește să planteze un singur arbore tânăr în grădina dumneavoastră, o școală sau un grup comunitar care plantează un copac, un consiliu local, o organizație caritabilă sau o companie care intenționează să planteze un rând întreg de copaci, sau un fermier care caută să înființeze noi garduri vii, toată lumea din țară se poate implica'', a adăugat el.

Această inițiativă este susținută de premierul Boris Johnson, al cărui guvern și-a anunțat ambițiile pentru mediu înainte de conferința COP26 asupra climei, organizată la Glasgow (Scoția) din noiembrie.

''Copacii au un rol imens în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice'', a declarat Boris Johnson într-o înregistrare video publicată pe contul său de Twitter, ''de aceea în guvern ne-am angajat deja să plantăm 30.000 de hectare de arbori în fiecare an'' până în mai 2024.

Ministrul Mediului urmează să țină săptămâna aceasta un discurs în care va prezenta modul în care guvernul britanic intenționează să atingă acest obiectiv, care se înscrie în planul său prin care s-a angajat să atingă neutralitatea carbonului până în 2050.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău