Britanicii au descoperit un tratament revoluționar împotriva cancerului

  • 02 Iunie 2015 10:59
Britanicii au descoperit un tratament revoluționar împotriva cancerului

Britanicii spun că au descoperit un posibil tratament eficient pentru cancer!

Este vorba despre două medicamente care pot întoarce sistemul imunitar al organismului împotriva celulelor canceroase, relatează Sky News, citat de Realitatea.net.
 
Experții susțin că rezultatele sunt atât de promițătoare încât noul tratament ar putea înlocui chimioterapia în următorii cinci ani. 
 
Medicii britanici au făcut o serie de teste în care au folosit două medicamente, numite "Ipilimumab" și "Nivolumab", pentru tratarea formelor de cancer aflate în stadiu avansat Rezultatele le-au depășit așteptările: tumorile a peste jumătate dintre cei 945 de pacienți s-au micșorat semnificativ în urma noului tratament.
 
Medicamentele stimulează sistemul imunitar al organismului și elimină metodele prin care celulele canceroase se ascund în fața acestuia. Astfel, corpul poate lupta singur împotriva cancerului.
 
"Ultimele analize, făcute în luna aprilie, arată că starea mea este stabilă. Cancerul nu a avansat din luna septembrie a anului trecut. O tumoare aflată în spatele mușchilor s-a redus de la lungimea de 9 milimetri la 4 milimetri", a declarat PAM SMITH, o pacientă, pentru Sky News. 
 
"Dacă înțelegem cui trebuie să oferim tratamentul, dacă oferim medicamentele potrivite persoanelor potrivite, la timpul potrivit, cu forma de cancer potrivită, putem mări în mod spectaculos rata vindecării. Dacă nu putem vindeca pacienții, atunci le putem permite să trăiască în continuare cu o formă de cancer, în loc să moară", au declarat medicii.
 
Descoperirea se adaugă unui al doilea tratament propus de britanici pentru tratarea cancerului de piele. Aceștia au folosit injecții cu virusul ce cauzează herpes pentru a lupta împotriva formelor grave de melanom, iar rezultatele sunt promițătoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău