Brit Awards 2021 | Taylor Swift va deveni marți prima femeie recompensată cu trofeul pentru întreaga carieră - Global Icon

  • 10 Mai 2021 18:15
Brit Awards 2021 | Taylor Swift va deveni marți prima femeie recompensată cu trofeul pentru întreaga carieră - Global Icon

Vedeta pop americană Taylor Swift va deveni marți prima femeie recompensată cu trofeul pentru întreaga carieră - Global Icon - la gala Brit Awards, informează BBC luni, potrivit Agerpres.

Taylor Swift va fi totodată și primul artist din afara Marii Britanii recompensat cu acest premiu, pe care Brit Awards îl descrie drept cea mai importantă distincție a sa.

Doar alți trei artiști au primit anterior trofeul Global Icon - Elton John, David Bowie și Robbie Williams.

Potrivit BBC și Billboard, Swift nu va concerta la ceremonia care se va desfășura cu public, în cadrul programului-pilot guvernamental de evenimente live.

Aproximativ 4.000 de persoane vor lua parte la spectacolul de pe Arena O2 din Londra - aproximativ o cincime din capacitate. Peste jumătate din numărul total al biletelor au fost acordate lucrătorilor esențiali din Londra.

Găzduit pentru a patra oară consecutiv de Jack Whitehall, spectacolul se va deschide cu un concert susținut de Coldplay.

Printre alți artiști care vor concerta în cadrul galei se numără Dua Lipa, The Weeknd, Olivia Rodgrigo și Headie One.

Cântărețul Rag'n'Bone Man va interpreta cel mai recent single al său, ''Anywhere Away From Here'', alături de ansamblul Lewisham and Greenwich NHS Trust Choir, alcătuit din angajați din cadrul Serviciului Național de Sănătate (National Health Service - NHS).

Swift ar putea încheia gala cu două premii. Vedeta este nominalizată și la categoria ''cea mai bună artistă solo internațională'', trofeu pe care l-a mai câștigat în 2015. Ea concurează la această categorie cu Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B și Miley Cyrus.

''Cariera lui Taylor este de neegalat, iar muzica și influența ei au rezonat cu milioane de oameni din întreaga lume. Ea și-a folosit platforma pentru a scoate în evidență numeroase probleme la nivel global și a fost aplaudată recent pentru eforturile de promovare a acceptării comunității LGBTQ'', au transmis organizatorii Brit Awards în anunțul de acordare a trofeului Global Icon.

Vedeta de 31 de ani a reușit recent a șaptea clasare pe primul loc în topul britanic al albumelor, cu o versiune reînregistrată a discului ''Fearless'' (2021), lansat inițial în 2008. Acesta a fost al treilea ei album de top în doar 259 de zile, după lansarea-surpriză a două albume în carantină, ''Folklore'' (2020) și ''Evermore'' (2020).

Potrivit companiei specializate Official Charts Company, Taylor Swift este artista cu cele mai bune vânzări de până în prezent în acest an în Marea Britanie, notează BBC. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău