Brexit-ul nu va avea vreun impact asupra summitului NATO

  • 27 Iunie 2016 15:57
Brexit-ul nu va avea vreun impact asupra summitului NATO

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu va avea vreun impact asupra summitului NATO de luna viitoare de la Varșovia, a declarat luni secretarul de stat al SUA, John Kerry, subliniind că Alianța Nord-Atlantică devine o platformă și mai importantă de cooperare între Europa și America de Nord, informează Agerpres.Britanicii s-au pronunțat joi, prin referendum, pentru…

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu va avea vreun impact asupra summitului NATO de luna viitoare de la Varșovia, a declarat luni secretarul de stat al SUA, John Kerry, subliniind că Alianța Nord-Atlantică devine o platformă și mai importantă de cooperare între Europa și America de Nord, informează Agerpres.

Britanicii s-au pronunțat joi, prin referendum, pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană. Președintele american Barack Obama și mulți alți lideri i-au cerut Marii Britanii să rămână în interiorul blocului comunitar cu 28 de state membre.

Kerry, care efectuează luni vizite la Bruxelles și Londra pentru a da noi asigurări statelor europene aliate în urma referendumului din 23 iunie din Marea Britanie, a ținut să remarce că 22 de state membre ale Uniunii Europene, printre care și Marea Britanie, fac parte și din NATO.

În capitala belgiană, John Kerry a avut întrevederi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

''După ce Marea Britanie a decis să părăsească UE, cred că NATO a devenit o platformă și mai importantă de cooperare între Europa și America de Nord, dar și cooperare militară și de securitate între aliații europeni din NATO'', a spus Stoltenberg, a cărei țară de origine, Norvegia, este membră a NATO, dar nu și a Uniunii Europene.

Premierul britanic David Cameron, care s-a implicat pentru rămânerea țării sale în UE, a anunțat că va demisiona în toamna acestui an, după ce Partidul Conservator, din care face parte, își va alege un nou lider.

Potrivit rezultatelor definitive, 51,9% dintre britanici au votat joi în favoarea Brexit-ului. Rata prezenței la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău