Brexit | Spania facilitează obținerea reședinței de către rezidenții britanici în lipsa unui acord

  • 01 Martie 2019 19:20
Brexit | Spania facilitează obținerea reședinței de către rezidenții britanici în lipsa unui acord

Spania a anunțat vineri adoptarea unui decret care permite rezidenților britanici să rămână în țară chiar dacă nu va exista un acord pentru Brexit, informează Reuters și AFP. Cererile lor de reședință permanentă vor fi primite până la sfârșitul lui 2020, scrie Agerpres.

Guvernul de la Madrid dorește totodată reciprocitate pentru cei aproximativ 150.000 de spanioli care trăiesc în Regatul Unit.

Obiectivul declarat al Spaniei - țara europeană unde trăiesc cei mai mulți britanici în afara Regatului Unit - este ca niciun cetățean britanic sau spaniol și nicio familie a acestora să nu rămână fără protecție, au arătat ministrul de externe Josep Borell, citat de Reuters, și vicepremierul Carmen Calvo, citată de AFP. Adjuncta prim-ministrului socialist Pedro Sanchez și-a exprimat și speranța că până la urmă nu va fi nevoie de decretul-lege adoptat vineri.

Potrivit autorităților centrale, în Spania sunt înregistrați ca rezidenți circa 300.000 de cetățeni britanici; nu se cunoaște numărul celor neînregistrați, dar guvernul estimează că noile proceduri de obținere a reședinței vor fi aplicabile pentru circa 400.000 de persoane. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău