Brexit: Președintele Camerei Comunelor a refuzat supunerea din nou la vot a acordului de retragere din UE

  • 21 Octombrie 2019 19:57
Brexit: Președintele Camerei Comunelor a refuzat supunerea din nou la vot a acordului de retragere din UE

Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a refuzat să supună la vot luni acordul de Brexit încheiat de Londra și Uniunea Europeană, explicând că moțiunea a fost deja examinată sâmbătă, transmit Reuters, AFP și dpa.

''Moțiunea nu va fi dezbătută'', a anunțat John Bercow, care a estimat că ar fi ''repetitiv'' să organizeze un al doilea vot pe același subiect.

Moțiunea a fost amendată sâmbătă, ceea ce a constrâns guvernul condus de Boris Johnson să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului, prevăzut pentru 31 octombrie.

''Pe scurt, moțiunea de astăzi este în esență aceeași ca cea de sâmbătă și Camera (Comunelor) a decis în acest dosar. Circumstanțele de astăzi sunt în esență aceleași ce cele de sâmbătă. Decizia mea este așadar aceea că moțiunea nu va fi dezbătută azi pentru că ar fi repetitiv și haotic să facem acest lucru'', a explicat președintele Camerei Comunelor.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislația prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieșirii din blocul comunitar.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru și 306 împotrivă, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău