Brexit | O petiție pentru rămânerea în UE se apropie de un milion de semnături într-o singură zi

  • 21 Martie 2019 17:32
Brexit | O petiție pentru rămânerea în UE se apropie de un milion de semnături într-o singură zi

O petiție pentru revocarea Articolului 50 și rămânerea în Uniunea Europeană a adunat peste 860.000 de semnături în 24 de ore, până joi.

Publicată pe websiteul parlamentului britanic, petiția are următorul mesaj: "Guvernul susține în mod repetat că ieșirea din UE este 'voința poporului'.

Trebuie să punem capăt acestei aserțiuni, dovedind puterea susținerii publice acum, pentru rămânerea în UE. Un vot popular ar putea să nu aibă loc, așa că votați acum". Petițiile care cumulează peste 100.000 de semmnături sunt automat luate în calcul pentru a fi dezbătute în parlament.

Petiția a fost publicată miercuri noaptea de Margaret Anne Georgiadou. A adunat peste 100.000 de semnături în primele două ore, iar de aici a explodat, joi dimineață. Traficul a fost atât de intens, încât website-ul parlamentului britanic s-a blocat timp de câteva ore, joi.

"Aproape 2.000 de semnături sunt completate în fiecare minut", a scris pe Twitter Comisia pentru Petiții din parlamentul britanic. "Rata de semnare a petiției este cea mai mare pe care a întâmpinat-o vreodată acest website și am fost nevoiți să facem unele modificări, pentru a asigura că site-ul rămâne stabil și deschis unor semnături și petiții noi".

O hartă a semnatarilor petiției arată că mulți dintre adepții rămânerii în UE au scris din Edinburgh, London, Bristol, Cambridge și Brighton.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău