Brexit | Negocierile între UE și Londra se reiau la 9 noiembrie

  • 01 Noiembrie 2017 14:47
Brexit | Negocierile între UE și Londra se reiau la 9 noiembrie

Guvernul de la Londra a anunțat miercuri că negocierile cu Bruxelles-ul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) vor fi reluate la 9 noiembrie, nu la 8 noiembrie așa cum declarase inițial ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, transmite Agerpres.

Negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, și ministrul David Davis 's-au pus de acord astăzi să se întâlnească în 9 și 10 noiembrie', a indicat Ministerul britanic pentru Brexit.

David Davis declarase luni în parlamentul britanic că a șasea rundă de negocieri consacrate Brexit-ului se va desfășura în perioada 8 — 10 noiembrie. Începerea acestei noi runde de negocieri cu UE va fi așadar amânată cu o zi față de calendarul inițial.

Oficialul britanic a adăugat că aceste discuții vor reprezenta 'prima ocazie de a analiza starea lucrurilor' după summitul UE din 19-20 octombrie de la Bruxelles și că Londra dorește intensificarea negocierilor.

Cele trei dosare prioritare sunt factura 'divorțului' dintre UE și Marea Britanie, drepturile cetățenilor europeni de pe teritoriul britanic și ale cetățenilor britanici din UE post-Brexit și problema frontierei dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

La summitul din 19-20 octombrie, liderii statelor membre au dat undă verde începerii pregătirilor pentru un acord privind viitoarele relații comerciale între UE și Marea Britanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău