Brexit | Mediul de afaceri cere un vot popular privind termenii finali ai ieșirii Marii Britanii din UE

  • 04 Noiembrie 2018 10:52
Brexit | Mediul de afaceri cere un vot popular privind termenii finali ai ieșirii Marii Britanii din UE

Peste 50 de lideri ai mediului de afaceri britanic au semnat o scrisoare care urmează să fie publicată în The Sunday Times și care cere un vot popular asupra termenilor finali ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează sâmbătă Sky News.

Scrisoarea nu va face referire directă la un alt referendum, dar menționează că "ultima decizie" ar trebui să se întoarcă la electorat, potrivit canalului de știri.

Printre semnatari se află CEO-ul lanțului de librării Waterstones James Daunt și fostul șef al supermarketului Sainsbury Justin King.

Scrisoarea va avertiza că propunerile privind Brexitul discutate în prezent de Londra și Bruxelles nu vor asigura relații comerciale lipsite de fricțiuni după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar în martie anul viitor, a declarat o sursă pentru Sky News.

Reprezentanții celor două părți și-au intensificat eforturile în ultimele luni, în contextul în care Londra și Bruxellesul speră că ajungă la un acord privind Brexitul până la sfârșitul anului, notează Reuters, preluat de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău