Brexit | Marea Britanie va introduce un nou sistem de permise pentru muncitori

  • 16 Octombrie 2016 19:45
Brexit | Marea Britanie va introduce un nou sistem de permise pentru muncitori

Cetățenii europeni care lucrează deja în Marea Britanie vor primi drept de ședere și după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană. Iar pentru cei care vor dori să lucreze în regat pe viitor, se va introduce un sistem de permise care îi va favoriza pe cei calificați.

Prevederile apar într-un document redactat de Ministerul de Interne de la Londra și obținut de cotidianul The Daily Mail, citat de Digi24.

Planul pregătit de Guvernul britanic se bazează pe reintroducerea vizelor de muncă pentru cetățenii proveniți din Uniunea Europeană. Le vor obține fără probleme cei care au contracte pentru slujbe calificate și cei care muncesc pe cont propriu, precum instalatorii, dacă dovedesc că există cerere pentru serviciile furnizate de ei.

În cazul muncitorilor necalificați, se vor acorda permise temporare doar dacă mâna de lucru lipsește în sectoare precum agricultura sau construcțiile.

Organizația neguvernamentală MigrationWatch estimează că Marea Britanie va emite aproximativ 30.000 de permise de muncă pe an și va reduce numărul de imigranți proveniți din țările europene cu 100.000.

Autoritățile se așteaptă ca UE să impună, la rândul său, Marii Britanii un sistem de vize. Aceasta înseamnă că cetățenii britanici vor avea nevoie de permise pentru a lucra în Europa și vor avea acces doar la slujbe calificate”, subliniază The Daily Mail, citând surse din Guvern.

În schimb, planul pregătit de guvern nu prevede restricții pentru cetățenii europeni care vin să viziteze Marea Britanie sau să studieze în această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău