Brexit | Fostul premier David Cameron își scrie memoriile

  • 16 Mai 2019 18:41
Brexit | Fostul premier David Cameron își scrie memoriile

Fostul premier conservator britanic David Cameron din perioada 2010-2016 își va publica în septembrie o lucrare autobiografică intitulată 'For the Record', înaintea congresului anual al partidului său, a anunțat joi editura William Collins, transmite agenția EFE, preluat de Agerpres.

Se așteaptă ca această carte să primească o mare atenție mediatică, întrucât în ea s-ar putea regăsi amănunte despre decizia lui Cameron de a convoca referendumul desfășurat pe 23 iunie 2016.

Potrivit editurii William Collins, lucrarea va fi publicată pe 19 septembrie în versiune tipărită, dar și în versiune digitală și audio.

Cartea, al cărei titlu poate fi tradus prin ''Pentru ca să se știe'', va fi pusă în vânzare cu puțin timp înainte ca Partidul Conservator să-și țină congresul anual la Manchester, în perioada 29 septembrie - 2 octombrie.

David Cameron a devenit premier după ce partidul său a câștigat alegerile din 2010, formând atunci o coaliție cu Partidul Liberal Democrat condus de Nick Clegg, formațiunea care la acea vreme era a treia forță politică din Regatul Unit.

După alegerile din 2015 Cameron nu a mai avut nevoie de o coaliție pentru a-și asigura majoritatea. În fața presiunilor aripii eurosceptice din propriul partid, dar și pentru a atrage electoratul eurosceptic, în campania electorală de dinaintea acelor alegeri el a promis renegocierea raporturilor cu UE și un referendum pe tema apartenenței în blocul comunitar.

În campania pentru referendumul privind Brexitul David Cameron s-a aflat în tabăra susținătorilor rămânerii Regatului Unit în UE, dar 52% dintre cei prezenți la urne au optat pentru părăsirea blocului comunitar.

La aproape trei ani de atunci, Brexitul încă nu s-a materializat și a fost amânat deja de două ori după ce succesoarea lui Cameron, Theresa May, nu a reușit să convingă o majoritate a parlamentarilor britanici să accepte acordul pe care ea l-a negociat cu Bruxelles-ul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău