Brexit | Donald Tusk vrea să propună Marii Britanii o „amânare flexibilă” de 12 luni

  • 05 Aprilie 2019 09:27
Brexit | Donald Tusk vrea să propună Marii Britanii o „amânare flexibilă” de 12 luni

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, ar vrea să propună Marii Britanii o extindere „flexibilă” de 12 luni a datei pentru Brexit, au declarat surse europene citate de BBC. Planul lui Donald Trump ar permite Londrei să iasă din Uniunea Europeană, de îndată ce Parlamentul ar ratifica un acord de Brexit. Propunerea lui Donald Tusk are însă nevoie de aprobarea liderilor UE, care vor avea un summit săptămâna viitoare.

Între timp, Partidul Conservator și Partidul Laburist din Marea Britanie continuă discuțiile. În cazul în care aceste discuții eșuaează, ar urma să fie vorba despre o amânare pe termen mai lung. În plus, partidul premierului Theresa May ar putea propune Parlamentului opțiunea unui nou referendum. Potrivit The Guardian, guvernul premierului Theresa May redactează o scrisoare adresată Partidului Laburist (din opoziție) ce ar propune ca deputații să decidă dacă ar trebui să fie organizat un referendum de confirmare cu privire la orice acord asupra Brexitului. 

Premierul Theresa May a declarat că o nouă amânare a Brexitului este necesară pentru a evita ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord, un scenariu ce ar crea probleme în primul rând mediului de afaceri. Totuși, parlamentarii britanici vor ca această nouă amânare să nu fie pe termen prea lung, însă ar trebui să ia o decizie până la 10 aprilie, pentru a o putea prezenta la summitul UE de săptămâna viitoare unde ar urma ca Londra să ceară o eventuală extindere a Brexitului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău