Brexit: Comisia Europeană este dispusă să discute cu Londra în următoarele săptămâni

  • 06 August 2019 14:04
Brexit: Comisia Europeană este dispusă să discute cu Londra în următoarele săptămâni

Comisia Europeană este dispusă să discute despre Brexit cu Regatul Unit în următoarele săptămâni, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, adăugând că Uniunea Europeană speră să se evite o ieșire din UE fără acord, dar că Bruxellesul este pregătit și pentru un astfel de scenariu, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

''Comisia rămâne disponibilă în următoarele săptămâni dacă Regatul Unit dorește să poarte discuții și să-și clarifice poziția mai detaliat, fie telefonic, fie personal'', a spus reprezentanta CE într-un briefing.

Guvernul de la Londra a anunțat marți că Regatul Unit este ''pregătit și dispus'' să încheie un acord privind Brexitul cu Uniunea Europeană, după ce cotidianul The Guardian scrisese că premierul Boris Johnson nu are intenția de a renegocia acordul de retragere din Uniunea Europeană, iar scenariul său central de lucru este un Brexit fără acord.

''Noi vrem un acord. Este trist că ei (Uniunea Europeană, n.red.) nu vor să negocieze cu noi. Faptul că acordul de retragere a fost respins, de trei ori, cu mare majoritate de Camera Comunelor înseamnă că, dacă va fi să existe un acord, ei (UE) trebuie să fie gata pentru renegociere. Noi suntem pregătiți și dispuși să facem acest lucru'', a afirmat oficialul britanic, sub rezerva anonimatului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău