Brexit | Când vor avea loc noi discuții al Bruxelles

  • 15 Februarie 2019 15:15
Brexit | Când vor avea loc noi discuții al Bruxelles

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, și liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, vor veni la Bruxelles săptămâna viitoare pentru discuții cu negociatorul șef al UE în acest dosar, Michel Barnier, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Ușa lui Michel Barnier este mereu deschisă", a declarat un purtător de cuvânt european despre vizitele lui Stephen Barclay de luni și Jeremy Corbyn de joi.

Prim-ministrul britanic Theresa May, care a suferit o înfrângere joi seară în Parlament într-un vot legat de Brexit, ar putea veni și ea la Bruxelles, dar vizita sa nu a fost confirmată.

Londra urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Theresa May încearcă să renegocieze acordul de divorț, care a primit votul Celor 27 în noiembrie 2018, ceea ce Bruxellesul refuză cu fermitate.

Deschiși totuși la discuții privind declarația politică, care pune bazele relației viitoare după divorțul între Londra și blocul comunitar, europenii spun că "așteaptă încă" propuneri "concrete și realiste" din partea Londrei, după cum a repetat marți Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Michel Barnier, la fel ca și Donald Tusk, a considerat interesantă poziția lui Jeremy Corbyn, care propune în special ca Londra să rămână în uniunea vamală cu cei 27.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău