Brexit a fost desemnat cuvântul anului 2016

  • 03 Noiembrie 2016 13:06
Brexit a fost desemnat cuvântul anului 2016

Editura britanică Collins a numit joi „Brexit” drept cuvântului anului, făcând referire la proliferarea fără precedent a acestui cuvânt, notează Politico Europe.

Folosit pentru prima dată în 2013, utilizarea acestui cuvânt  crescut cu 3.400%, ceea ce se traduce printr-o creștere nemaiîntâlnită, potrivit publicației, care deja l-a adăugat în ediția de anul acesta al dicționarelor Collins.

„Cuvântul Brexit a adus cu siguranță cea mai importantă contribuție a politicii la limba engleză din ultimii 40 de ani, după scandalul Watergate, cel care le-a oferit comentatorilor și comediaților posibilitatea folosirii sufixului „-gate” și în alte scandaluri pentru a sublinia importanța și impactul acestora”, a declarat Helen Newsead, persoana ce se ocupă cu conținutul dicționarelor Collins.

„Cuvântul „Brexit” s-ar putea dovedi chiar mai adaptabil” decât Watergate”, a declarat Newstead deorece a generat deja cuvinte precum „Bremain” sau „Bremorse”, precum și adaptări inspirate precum „BrexPitt” sau „Bradxit”, făcând referire la divorțul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt. 

Alte cuvinte care au intrat în topul de anul acesta au fost: „Trumpism” (politicile promovate de către Donald Trump sau afirmațiile controversate atribuite acestuia), „generația fulgului de zăpadă”(generația adulților anilor 2010 ce sunt mult mai predispuși să fie ofensați decât generațiile precedente) și „sharenting”(obișnuința părinților de a posta fotografii sau informații despre copiii lor pe rețelele sociale).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău