Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, revine în arest la domiciliu pentru 30 de zile

  • 25 Octombrie 2022 14:59
Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, revine în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, revine în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a Curții de Apel Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Curtea de Apel a examinat astăzi, 25 octombrie, recursul procurorilor la decizia judecătoriei Chișinău, prin care vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost eliberată din arestul la domiciliu și plasată sub control judiciar pentru 30 de zile.

Marina Tauber a fost reținută la 21 iulie 2022, fiind învinuită în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării partidului său  din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii.

Cinci persoane reținute în cadrul anchetei privind finanțarea protestului Partidului „Șor”, au fost plasate în arest preventiv, iar 17 persoane – în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a  Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Acestea sunt bănuite de complicitate la acceptarea „finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, precizează procuratura într-un comunicat.

Amintim că joi, 20 octombrie, în urma percheziției efectuate la activiști ai Partidului „Șor” din mai multe localități, au fost ridicate 20 de pungi negre, cu cca 3,5 milioane de lei, bani destinați finanțării protestelor organizate de formațiunea lui Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău