BRD va organiza în premieră Bienala Diasporei 

  • 23 Noiembrie 2017 17:49
BRD va organiza în premieră Bienala Diasporei 

Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat organizează, în contextul sărbătorilor de iarnă, prima ediție a Bienalei Diasporei.

Evenimentul va crea o platformă de comunicare pentru cei care intenționează să revină acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă și va aprecia persoanele din Diasporă care au obținut rezultate în diverse domenii de activitate. Bienala Diasporei va avea loc la data de 26 decembrie, ora 18.00, în incinta Palatului Republicii, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de BRD, participanții Bienalei vor fi nominalizați la cinci categorii: „Jurnaliști în diasporă” (jurnaliști profesioniști sau amatori care au scris despre diasporă sau Republica Moldova în afara țării); „Medici fără frontiere”; „Din nou acasă” (migranți reveniți care s-au remarcat în diverse domenii); „DOR cu talent” (participanți ai programului DOR care au reușit în diverse domenii promovând Republica Moldova) și „Cu drag pentru acasă” (băștinași implicați în Proiectul de Dezvoltare Locală MiDL).

Potrivit BRD, evenimentul vine să mediatizeze rezultatele migraților din diverse arii de activitate, să promoveze și să încurajeze migranții, dar și să intensifice dialogul dintre Guvern și Diasporă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău