Brazilia | Sao Paulo exhumează oamenii din vechile morminte pentru a face loc numărului uriaș de victime COVID-19

  • 02 Aprilie 2021 16:22
Brazilia | Sao Paulo exhumează oamenii din vechile morminte pentru a face loc numărului uriaș de victime COVID-19

Cel mai mare oraș din Brazilia a accelerat eforturile de a elibera vehicule morminte, pentru a face lor numărului tot mai mare de victime ale pademiei de COVID-19. Primăria din Sao Paulo a înregistrat săptămâna aceasta un număr record de înmormântări, informează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, groparii din cimitirul Vila Nova Cachoeirinha, al doilea cel mai mare din oraș, lucrează în costume de protecție, deschizând mormintele oamenilor înmormântați în urmă cu ani de zile, adunând rămăsițele umane și depozitându-le pentru a fi mutate în altă locație.

Relocarea rămășițelor este o practică obișnuită în cimitire, a spus secretarul municipal responsabil de operațiunile funerare, într-o declarație. Însă procedura a fost accelerată deoarece Brazilia se confruntă cu cel mai grav val de coronavirus de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu un an.

Ministerul Sănătății din Brazilia a anunțat joi 3.769 de morți de coronavirus, după două zile consecutive cu număr record de victime.

Bolivia a anunțat joi că își va închide granița cu Brazilia, de teama unei noi tulpini detectate în țara vecină. În urmă cu o zi, institutul brazilian Butantan a anunțat că a detectat o nouă tulpină similară cu prima descoperită în Africa de Sud. Tulpina din Africa de Sud este mai contagioasă, la fel ca o altă tulpină descoperită anterior în Brazilia. Chile și-a închis granițele joi pentru cetățenii străini, după ce a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei.

Îngrijorare în regiune

Țarile din regiune și-au exprimat temerile că Brazilia este un loc propice pentru noi tulpini, pe măsură ce numărul cazurilor locale crește, iar președintele Jair Bolsonaro refuză să susțină purtarea măștii de protecție și instituirea carantinei.

După ce și-a exprimat scepticismul cu privire la imunizare, Bolsonaro a declarat joi că se va decide daca se va vaccina doar după ce toți brazilienii vor fi imunizați. Campania de vaccinare se derulează cu greutate, iar până acum abia 7% din populație a primit o doză.

Un sfert din victimele zilnice COVID-19 la nivel mondial sunt în Brazilia

Epidemia de coronavirus din Brazilia este a doua cea mai gravă din lume, după cea din Statele Unite. Săptămâna trecută, au existat în medie 74.000 de noi cazuri pe zi și 3.100 de morți.

Orașul Sao Paulo a recurs la prelungirea programului de înmormântări pentru a face față cererii mari, iar cimitirele au program până la 10 seara. În cimitirul Vila Formosa, angajații în costume de protecție au săpat rânduri întregi de morminte la lumina lunii.

Sao Paulo a avut 419 înmormântări joi, cele mai multe de la izbucnirea pandemiei. Dacă ritmul continuă, autoritățile susțin că vor fi necesare noi măsuri.

Aproximativ un sfert din totalul victimelor făcute zilnic de COVID-19 sunt în Brazilia, mai multe decât în orice altă țară.

Experții în boli infecțioase avertizează că situația se va înrăutăți, având în vedere lipsa restricțiilor și vaccinarea lentă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că spitalele braziliene sunt în stare critică, iar secțiile de terapie intensivă sunt la 90% capacitate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău