Brazilia - Regiunea amazoniană continuă să ardă la o lună de la interdicția privind incendierea terenurilor

  • 18 August 2020 11:28
Brazilia - Regiunea amazoniană continuă să ardă la o lună de la interdicția privind incendierea terenurilor

Regiunea amazoniană braziliană înregistrează în continuare un număr mare de incendii ilegale, la o lună după introducerea interdicției privind arderea terenurilor, relatează agenția DPA, preluat de Agerpres.

''Cifrele arată că strategia guvernului nu este eficientă pentru oprirea distrugerii pădurii cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă", a declarat Christiane Mazzetti, purtătoare de cuvânt în cadrul filialei braziliene a organizației Greenpeace.

Potrivit Institutului Național de Cercetări Spațiale, care analizează date satelitare, au fost detectate 20.473 de incendii în perioada 16 iulie - 15 august. Doar în primele 15 zile ale lunii august au fost consemnate peste 15.000 de incendii.

Aceasta reprezintă o reducere de mici proporții, de 8%, față de aceeași perioadă din 2019.

Anul trecut, în aceeași perioadă, nu exista o interdicție privind incendierea terenurilor și nici nu erau desfășurați militari pentru a se alătura luptei de combatere a acestei practici, notează DPA.

La data de 16 iulie, guvernul brazilian a interzis acțiunile de incendiere a terenurilor în regiunea amazoniană și în Pantanal - cea mai mare mlaștină din lume - pentru o perioadă de 120 de zile.

Cu toate acestea, intenția Braziliei de a intensifica efectiv eforturile sale de a stopa incendiile este pusă sub semnul întrebării, în condițiile în care președintele Jair Bolsonaro este un susținător al exploatării economice a regiunii amazoniene, iar guvernul său intenționează să trimită militari în zonă până în 2022.

Potrivit activiștilor de mediu, forțele armate desfășurate în regiunea amazoniană începând din luna mai nu pot stopa defrișările ilegale decât pentru o perioadă scurtă de timp și nu pot înlocui autoritățile de mediu, a căror activitate a fost slăbită de Bolsonaro.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău