Brazilia: Președintele Bolsonaro, testat din nou pozitiv pentru COVID-19

  • 22 Iulie 2020 19:00
Brazilia: Președintele Bolsonaro, testat din nou pozitiv pentru COVID-19

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a fost din nou testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat miercuri Ministerul Comunicațiilor, citat de DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele în vârstă de 65 de ani are o stare de sănătate bună, a răspuns guvernul prin e-mail unei solicitări de informații din partea agenției germane.

Bolsonaro nu are febră, iar respirația, ritmul cardiac și presiunea sanguină sunt normale, a relatat CNN Brazilia.

Rezultatul pozitiv de marți este cel puțin al treilea pentru președintele populist de extremă dreaptă, care timp de luni de zile a minimalizat severitatea pandemiei și pledează în continuare pentru continuarea activității economice. El a fost inițial testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 7 iulie.

Bolsonaro lucrează în prezent de la reședința sa. Mai mulți dintre miniștrii săi au fost diagnosticați cu coronavirus.

Brazilia a înregistrat 41.008 de cazuri de noul coronavirus și 1.367 de morți în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul total la aproape 2,2 milioane de infectări și 81.487 de morți.

Cifrele reale ar fi însă chiar mai mari și bilanțul nu ar fi crescut mai mult din cauza testării insuficiente, notează dpa. Brazilia este țara cea mai afectată de COVID-19 din lume după SUA.

Totuși, numărul de cazuri confirmate nu mai par să crească la fel de repede ca înainte, a anunțat recent Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău