Brazilia confirmă suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită către China

  • 04 Iunie 2019 12:20
Brazilia confirmă suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită către China

Ministerul brazilian al Agriculturii a confirmat suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită din Brazilia spre China, după apariția în statul Mato Grosso a unui caz "atipic" de boală a vacii nebune (encefalopatie spongiformă bovină, ESB), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii a confirmat informațiile unui trader privind interzicerea exporturilor de carne de vită și a explicat că decizia vine ca urmare a prevederilor protocolului bilateral semnat de cele două țări în 2015.

Guvernul a trimis autorităților chineze toate documentele legate de suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că se așteaptă ca interdicția să fie de scurtă durată deoarece Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) consideră că nu există în Brazilia o epidemie provocată de boala vacii nebune.

China, cea mai populată țară din lume, este al doilea mare importator global de carne. Consumul de carne este în creștere în statul chinez, ca urmare a majorării veniturilor și a schimbării obiceiurilor alimentare. În prezent, principalii furnizori de carne de vită pe piața chineză sunt Brazilia, Uruguay, Australia și Noua Zeelandă. Anual sunt exportate în China aproximativ 1,5 milioane tone de carne de vită. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău