Brazii artificiali trebuie să fie de calitate și siguri, atenționează specialiștii

  • 10 Decembrie 2021 13:28
Brazii artificiali trebuie să fie de calitate și siguri, atenționează specialiștii

Înainte de principalele sărbători ale anului, specialiștii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței atenționează asupra unui set de recomandări pentru procurarea Pomilor de Crăciun artificiali. În primul rând, consumatorii sunt avertizați să evite produse de calitate îndoielnică, transmite MOLDPRES.

Potrivit experților, cumpărătorii trebuie să aibă grijă ca baza bradului să fie dreaptă și să aibă suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial, scrie sursa citată.

„Unele materiale polimere conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice”, au afirmat surse de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Totodată, este binevenit să fie achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. De asemenea, trebuie respectate unele reguli și la procurarea jucăriilor, evitându-se cumpărarea celor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

Conform specialiștilor, dacă vânzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru Pomul de Crăciun, de la acesta trebuie solicitată eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Bonul de casă eliberat de comerciant, precum și certificatul de garanție trebuie păstrat, pentru a putea fi confirmată efectuarea cumpărăturii.

Pentru cei care preferă la sărbători Pomi de Crăciun naturali, pepinierele Agenției “Moldsilva” preconizează să scoată în acest an pe piață mai multe tipuri de conifere. Tradițional, tăierile vor începe în a doua jumătate a lunii decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău