Brânzan: „NR Investments Ltd” a intrat pe ușa din spate la Aeroport

  • 30 August 2019 15:18
Brânzan: „NR Investments Ltd”  a intrat pe ușa din spate la Aeroport

„NR Investments Ltd”, compania omului de afaceri Nat Rothschild nu a procurat direct acțiunile companiei „Avia Invest”, care deține contractul de concesionare a Aeroportului Chișinău, dar acțiunile companiei cipriote, care, la rândul său deținea „Avia Invest”, a explicat ministrul Economiei Vadim Brânzan, adăugând că astfel „NR Investments Ltd” a intrat prin ușa din spate”.

„NR Investment Ltd”  intenționa să procure direct 95% ale companiei Avia Invest. Tranzacția a fost blocată la nivel național de Procuratura Generală, astfel încât a sărit peste capul nostru și a intrat pe ușa din spate procurând 100% din compania cipriotă care deține 95% ale companiei „Avia Invest”, care deține contractul de concesiune”, a precizat Brânzan.

El a anunțat că a fost aprobată o nouă componență a comisiei care monitorizează respectarea contractului de concesiune de către „Avia Invest” care va verifica dacă au fost realizate toate investițiile necesare. Potrivit lui Brânzan, până la mijlocul anului viitor, compania concesionară trebuie să investească în dezvoltarea Aeroportului aproximativ 160 de milioane de euro, până în prezent, din declarațiile companiei, fiind investite ceva mai mult de jumătate din această sumă.

Premierul Maia Sandu a precizat după ședința Guvernului că în prezent sunt întreprinse acțiuni pe trei direcții în privința Aeroportului. Pe de o parte există două dosare la Procuratură în privința cedării frauduloase a acestuia. Pe de altă parte, Comisia parlamentară de anchetă și Ministerul Justiției pregătesc dosarul pentru a merge în instanță și, de asemenea, se va face evaluarea îndeplinirii angajamentelor investiționale.

„Guvernul este determinat să retragă acest drept de concesiune de la „Avia Invest”. Dar Guvernul dorește să facă corect cu probe și argumente pentru a reduce la maximum riscul ca dacă se ajunge în instanță internațională să nu piardă acest proces”, a spus Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău