Branduri renumite, comercializate ilegal în centre comerciale din mun. Chișinău

  • 02 Februarie 13:25
Branduri renumite, comercializate ilegal în centre comerciale din mun. Chișinău

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal în conlucrare cu inspectorii din cadrul SFS, sub conducerea PCCOCS, anunță destructurarea unei scheme de introducere și comercializare ilegală în centre comerciale din mun. Chișinău a mărfurilor, și anume, articole vestimentare și încălțăminte cu inscripțiile unor branduri renumite, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, scrie Oficial.md.

Schema infracțională a fost destructurată urmare a acțiunilor de investigație în complex, desfășurate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Astfel, ofițerii vamali au monitorizat o perioadă de trei luni mai multe acțiuni de introducere ilegală a mărfurilor din Turcia în Republica Moldova, camuflarea bunurilor prin colete și transmisiuni neînsoțite, declararea neconformă a acestora și ulterior comercializarea la prețul mărfurilor de brand, deși acestea sunt susceptibile de a fi contrafăcute.

În dimineața de 31 ianuarie, în proximitatea orașului Chișinău, a fost stopat de către echipele mobile ale Serviciului Vamal un microbuz de model ”Mercedes Sprinter”, plin cu marfă, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență sau acte vamale. În același timp, au fost desfășurate percheziții la depozitul unde erau transportate aceste mărfuri, dar și în centrele comerciale unde erau disimulate și comercializate acestea.

În total, au fost desfășurate 15 percheziții în municipiul Chișinău, de unde au fost ridicate peste trei mii de articole vestimentare și încălțăminte, valoarea cărora urmează să fie stabilită, dar preventiv aceasta este de sute de mii de lei.

La această etapă, în dosar sunt vizați 7 cetățeni ai Republicii Moldova cu vârstele cuprinse între 30-50 de ani. Acțiunile procesual-penale continuă, iar persoanele bănuite se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Urmare a avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău