Boxerul Vlad Gavriliuc a devenit maestru internațional

  • 26 Octombrie 2019 18:50
Boxerul Vlad Gavriliuc a devenit maestru internațional

Boxerul moldovean Vlad Gavriliuc (75 kg) a câștigat vineri, 25 octombrie, turneul internațional de la Kielce (Polonia) și a îndeplinit normativul de maestru internațional, transmite MOLDPRES.

În finală, el l-a învins cu scorul 2-1 pe Pablo Coy (Spania).

Coechipierul Dumitru Coșciug (81 kg) s-a clasat pe locul doi. La turneu au mai participat Egor Bejenaru (64 kg), Davron Bozorov (69 kg) și Andrei Zaplitnîi (91 kg). Toți reprezintă Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni).

”Mă bucur mult pentru succesul lui Vlad Gavriliuc, care anul curent a devenit deja a treia oară premiant la un turneu internațional. Cu acest lot tânăr și talentat am să muncesc pe viitor și am toată încrederea că am să obțin rezultate meritorii”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

La turneu au participat boxeri din Polonia, Scoția, Ungaria, Rusia, Lituania, Ucraina, Spania, Moldova, Jamaica, Germania. Lotul moldovean a fost însoțit de antrenorul Vlad Caduc. 

Lotul de bază al Școlii din Grimăncăuți și al echipei naționale alcătuit de Dumitru Galagoț (63 kg), Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (91 kg) se antrenează conform unui program special, în vederea participării la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

Vlad Gavriliuc este cursant în anul trei la Academia de Poliție “Ștefan cel Mare”, angajat în echipa sportivă a Inspectoratului General de Poliție. În 2015 a devenit medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret, iar anul curent – premiant și la turneele internaționale din Gomel (Belarus), Lvov (Ucraina).

La Școala din Grimăncăuți au fost educați medaliații olimpici Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008).

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău