Boxerii moldoveni luptă în Rusia. Alexandru Paraschiv a obținut o victorie împotriva ungurilor

  • 09 Martie 2019 12:12
Boxerii moldoveni luptă în Rusia. Alexandru Paraschiv a obținut o victorie împotriva ungurilor

Boxerul moldovean Alexandru Paraschiv (64 kg) a învins ieri, la Campionatul European Under-22 de la Vladikavkaz (Federația Rusă), prin decizie împărțită (3-2) în primul meci disputat, transmite Moldpres.

El l-a învins, la limită, pe pugilistul maghiar Richard Kovacs. Următorul său adversar Deniel Krotter (Germania), cu care se va confrunta mâine, 10 martie.

Astăzi, vor intra în ring trei boxeri moldoveni. Nicolae Bucșa (69 kg) se va duela cu Laszlo Kozak (Ungaria). Andrei Vreme (75 kg) îl va înfrunta pe Gabriel Dossan (Irlanda), iar Andrei Zaplitnâi (91 kg) va boxa cu Jiri Havel (Cehia). ”Voi da totul ca să am o evoluție bună”, a declarat în ajunul deplasării la campionat Andrei Zaplitnâi.

Mâine se vor mai duela Dumitru Coșciug (81 kg), Dorin Bucșa (60 kg), iar poimâine – Victor Vacula (56 kg).

„Turneul de la Vladikavkaz este rezervat, în fond, boxerilor care au premise să producă surprize și la alte competiții internaționale de anvergură, au șanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a declarat arbitrul AIBA, Anatol Caigorodov, reprezentant al Federației naționale de profil la acest campionat.

Europenele Under-22 se vor desfășura până pe 14 martie. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău