BOX | Tyson Fury și-a păstrat centura de campion mondial, învingându-l pe Deontay Wilder prin KO

  • 10 Octombrie 2021 13:42
BOX | Tyson Fury și-a păstrat centura de campion mondial, învingându-l pe Deontay Wilder prin KO

Britanicul Tyson Fury și-a păstrat centura de campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, învingându-l pe americanul Deontay Wilder prin KO în repriza a 11-a, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria boxului, care a avut loc sâmbătă seara la Las Vegas, informează Agerpres.

Fury, în vârstă de 33 ani, neînvins în 32 de lupte ca profesionist, l-a trimis de trei ori la podea pe Wilder, ultima oară în runda a 11-a (penultima), când a pecetluit soarta acestei confruntări, după o serie de lovituri puternice aplicate adversarului. Britanicul a fost la rândul său numărat de două ori pe parcursul meciului, dar a reușit să revină de fiecare dată.

 

Cei doi pugiliști s-au înfruntat pentru a treia oară sâmbătă seara. Primul lor meci, desfășurat în decembrie 2018, s-a încheiat nedecis, în timp ce al doilea duel a fost câștigat fără drept de apel de britanic, în februarie 2020.

 

 

Tyson Fury a avut o bursă garantată de 10 milioane de dolari, care poate crește până la 15 milioane de dolari grație drepturilor de televizare, în timp ce Deontay Wilder (35 ani) a avut garantată suma de 8 milioane de dolari, la care se pot adăuga alte 3 milioane de dolari din drepturile tv.


 

La gala de la Las Vegas au asistat 15.820 de spectatori, printre care s-au numărat fostele staruri NBA Magic Johnson și Shaquille O'Neal.

Campionul britanic l-ar putea înfrunta acum pe ucraineanul Oleksandr Usik, într-un meci pentru unificarea titlurilor la categoria grea. Usik a produs o mare surpriză luna trecută, când l-a învins pe britanicul Antony Joshua, deposedându-l de centurile de campion WBA, WBO și IBF, la capătul unei lupte desfășurate pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, în fața a 67.000 de spectatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău