Box: Mike Tyson a luptat într-un meci demonstrativ cu Roy Jones Jr.

  • 29 Noiembrie 2020 12:06
Box: Mike Tyson a luptat într-un meci demonstrativ cu Roy Jones Jr.

Foștii campioni mondiali ai ''greilor'', pugiliștii americani Mike Tyson și Roy Jones Jr., au urcat din nou în ring, duminică dimineața, într-un meci demonstrativ care a avut loc la Staples Center din Los Angeles, meci care s-a derulat pe parcursul a 8 reprize, scrie Reuters, preluat de Agerpres.

Conform sursei, deși a dominat lupta, Tyson (54 ani) a terminat partida la egalitate, prin decizia juriului.

''Mă doare totul. Îmi convine egalul. Omul ăsta e atît de puternic! Poate o mai facem odată'', a declarat la final Roy Jones. ''Loviturile la corp te epuizează cel mai mult'', a spus acesta.

''Cred că am câștigat meciul, dar sunt mulțumit și cu egalul'', a menționat, la rândul său, Tyson.

Meciul dintre Mike Tyson și Roy Jones Jr fusese amânat din data de 12 septembrie pentru 28 noiembrie.

''Sunt obișnuit să lupt reprize trei minute pe repriză, dar uneori și 2 minute ți se par multe'', a completat Tyson, care a încheiat meciul mai puțin obosit decât adversarul său.

La finalul confruntării, cei doi pugiliști s-au îmbrățișat.

''Iron Mike'', primul campion mondial al greilor care a deținut titlurile WBA, WBC și IBF și care a devenit cel mai tânăr campion mondial la această categorie de greutate prin victoria reușită în fața lui Trevor Berbick, în 1986, la vârsta de 20 de ani, a infirmat însă că va reveni în circuitul profesionist.

''Ceea ce facem acum este mai important decât să lupți și să câștigi un titlu mondial'', a spus Tyson, în condițiile în care fondurile adunate în urma meciului demonstrativ vor fi donate pentru cauze umanitare. ''Suntem oameni, vrem să ajutăm alți oameni'', a punctat acesta.

Meciul de sâmbătă seara a fost parte dintr-o transmisiune de trei ore în sistem pay per view pe rețelele de socializare și pe platforma muzicală Triller. El a fost reprogramat deoarece tabăra lui Tyson a considerat că astfel poate crește profitul, conform reputatei reviste de specialitate The Ring.

Tyson a avut în cariera sa un bilanț de 50 de victorii și 6 înfrângeri.

Jones Jr a fost campion mondial la patru categorii între 1993 și 2004, la început la categoriile mijlocie și supermijlocie, apoi la semigrea, pentru a câștiga în fine centura WBA a greilor. El a boxat ultima oară în 2018. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău