Botezul Prințului Louis are loc luni la capela regală din palatul St. James din Westminster

  • 09 Iulie 2018 17:14
Botezul Prințului Louis are loc luni la capela regală din palatul St. James din Westminster

Botezul Prințului Louis, cel de-al treilea copil al cuplului format din prințul William și Kate Middleton, adună familia regală britanică la Westminster pentru evenimentul care va avea loc luni după masă în capela St. James.

Ceremonia de botez a prințului Louis este programată luni după masă la capela regală din palatul St.James din Westminster, locul de care sunt legate de secole evenimentele religioase ale Casei Regale britanice.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, este cel care oficiază luni ceremonia. Evenimentul ar fi prima manifestare publică la care prințul William și Kate, Ducele și Ducesa de Cambrige, Prințul George și Prințesa Charlote apar ca familie, arată Express.

Lista invitaților încă nu a fost făcută publică, dar presa britanică speculează că Regina Elisabeta ar urma să participe cu toate că nu este atât de sigur că soțul său, Ducele de Edinburgh, va fi prezent. Acesta s-a retras din îndatoririle regale în mai 2017, totuși a mai fost prezent din când în când la evenimente publice alături de Regină.

Nașii copilului urmează să fie anunțați în timpul ceremoniei care va dura 40 de minute. Frații mai mari ai prințului, George și Charlote, au avut câte șapte și, respectiv, cinci nași, aleși dintre apropiații familiei. Botezul regal este văzut ca o ceremonie intimă, la botezul prințului George, din 2013, fiind invitate 22 de persoane, iar la cel al prințesei Charlotte, în 2015, fiind prezenți 30 de oaspeți.

Dintre tradițiile familiei regale pe care presa britanică se așteaptă să le vadă reluate la St. James se numără folosirea baptisteriului sau cristelniței Lily Font, care a fost folosit pentru a păstra apa de botez a membrilor familiei regale în ultimii 178 de ani. Conceput de Prințul Albert în 1840, acesta este inclus între bijuteriile coroanei fiind realizat din argint aurit. Pentru ceremonie ar urma să fie transportat la capelă de la Turnul Londrei, arată Daily Star.

Și apa folosită pentru botez este specială, obiceiul familiei regale fiind să aducă apă din râul Iordan. Una dintre vedetele ceremoniilor anterioare este un cărucior de epocă același în care au fost plimbați după botez frații micului Louis. Potrivit presei britanice același cărucior apare în imaginile care îi înfățișau pe Prințul Andrew, ducele de York și pe Prințul Edward, Conte de Wessex în anii '60.

Prințul Louis, al treilea copil al Prințului William și al soției sale Kate s-a născut pe 23 aprilie. Botezul are loc la capela regală unde au fost celebrate nunțile Reginei Victoria cu prințul Albert sau cea a Regelui George al V-lea cu regina Mary.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău