Borrell: UE ar trebui să confiște rezervele valutare blocate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina

  • 09 Mai 2022 09:19
Borrell: UE ar trebui să confiște rezervele valutare blocate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina

Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a afirmat într-un interviu acordat ziarului Financial Times că Uniunea ar trebui să confiște rezervele valutare blocate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina, transmite luni Reuters citată de Agerpres.

Uniunea Europeană și aliații săi occidentali au restricționat rezervele internaționale ale băncii centrale a Rusiei după invazia rusă în Ucraina, numită la Moscova "operațiune militară specială", reamintește agenția.

În interviul citat, Borrell arată că ar fi logic ca UE să procedeze la fel cum au făcut Statele Unite cu activele băncii centrale a Afganistanului după ce talibanii au preluat puterea la Kabul. "Avem banii în buzunar, iar cineva trebuie să îmi explice de ce e bine pentru banii afgani și nu e bine pentru banii rusești", a spus oficialul european.

Washingtonul intenționează să folosească o parte din fondurile afgane blocate pentru a ajuta poporul afgan și să păstreze restul pentru a acoperi eventuale despăgubiri acordate în procese împotriva militanților islamiști acuzați de terorism.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău