Boris Sprânceană: Adrian Nichifor a fost implicat în evenimentele de la 7 aprilie 2009

  • 11 Noiembrie 2021 08:27
Boris Sprânceană: Adrian Nichifor a fost implicat în evenimentele de la 7 aprilie 2009

Finul deținutului Adrian Nichifor vine cu dezvăluiri despre activitatea nașului său de cununie. Potrivit lui Boris Sprânceană, Nichifor ar fi fost persoana de încredere a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, care ar fi executat episodul plicului de bani aruncat pe masa fostului șef Victoriabank, Vicror Țurcan, care a avut drept finalitate preluarea băncii de către Vlad Plahotniuc. Mai mult, finul de cununie al lui Nichifor spune că nașul său ar fi fost implicat activ în evenimentele din 7 aprilie 2009, notează IPN.

Finul de cununie al controversatului om de afaceri Adrian Nichifor spune că nașul său ar fi înscenat un flagrant, în urma căruia fostul șef Victoriabank, Victor Țurcan, a fost reținut pentru luare de mită. Episodul ar fi fost înscenat pentru ca, ulterior, fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, să preia controlul asupra instituției bancare deținute de Țurcan.

„Nichifor era un personaj foarte ascultător lui Plahotniuc, îl respecta și i se închina în față. Cunosc episodul de la Victoriabank. A fost inițiativa lui Adrian, ideea a fost a lui, a venit și i-a propus-o lui Plahtoniuc, iar Plahotniuc a acceptat-o. Era vorba despre un credit destul de mare, iar Adrian a venit și i-a băgat plicul în calitate de șpagă ”, a spus Boris Sprânceană în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Sprânceană spune că nașul său ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie, la comanda lui Vlad Plahotniuc. Nichifor ar fi dirijat procesul de instalare și supraveghere a lunetelor pe clădirile din jurul Pieței Marii Adunări Naționale, lunete care ar fi țintit protestatari.

„Ziua de naștere a lui Adrian este pe 12 aprilie, și mergând să-l felicităm, ne-a chemat să ne arate vreo 12-14 lunete și vreo 15 pistoale. Acele lunete au servit la evenimentele din 7 aprilie, armele erau puse pe poziție, toate țineau diferite ținte, erau poziționate pe mai multe clădiri, ele așteptau comanda ca să deschidă focul asupra anumitor persoane. Lor li s-a comunicat că pe Aeroportul de la Mărculești staționa grupul Alfa al serviciilor secrete rusești, iar acesta a fost un motiv să nu deschidă focul. Nu cred că Nichifor ar fi făcut acest lucru fără indicațiile lui Plahotniuc”, a mai spus Boris Sprânceană.

Controversatul om de afaceri, Adrian Nichifor, este deținut în Penitenciarul numărul 4 Cricova, fiind condamnat la 17 ani de pușcărie pentru omorul lui Dan Pârlici, fratele comisarului de Nisporeni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău