Boris Mints, născut la Rîbnița, cel care a cucerit topurile Forbes, a dat lovitura în România

  • 20 Decembrie 2016 15:18
Boris Mints, născut la Rîbnița, cel care a cucerit topurile Forbes, a dat lovitura în România forbes.com

Omului de rând, numele lui Boris Mints nu-i spune prea multe. În lumea afacerilor însă, numele Boris Mints, născut în Republica Moldova în 1959, la Rîbnița, rimează cu o bogăție care crește ca în basme.

„Basmul” care i-a sporit lui Boris Mints averea? Fondul austriac de investiții Immofinanz, care deține în România 76 de proprietăți, evaluate la 853,2 milioane de euro, scrie INFOPRUT.

Immofinanz a marcat o pierdere netă de 154,4 mil. euro în primul semestru al anului financiar scurtat 2016, din mai până în decembrie, comparativ cu un profit de 133,2 mil. euro, realizat în perioada similară a anului financiar predecent. Căderea abruptă este pusă pe seama reevaluării participației sale de 26% deținută în cadrul companiei CA Immo, cu care se află în proces de fuziune, informează revista Capital.

Immofinanz a plătit în vara acestui an 604 mil. euro pe participația deținută de oligarhul rus născut în Republica Moldova Boris Mints în cadrul CA Immo. În urma reevaluării acestei participații, s-au pierdut 105,7 mil. euro.

O altă cauză a pierderii masive este scăderea veniturilor din chirii și a valorii proprietăților deținute de Immofinanz în Rusia, portofoliu care trebuie vândut ca parte a acordului de fuziune cu CA Immo. Din acest motiv, compania austriacă a mai consemnat un minus de 95,1 mil. euro.

Rezultatele înregistrate în primele două trimestre ale anului financiar scurtat au fost din nou influențate de condițiile de piață dificile din Rusia și, astfel, de extinderea perioadei de acordare a reducerilor pentru chiriașii de acolo”, a explicat Oliver Schumy, CEO-ul Immofinanz.

În 2014, Boris Mints, un obișnuit al topurilor FORBES, a vândut 31% din compania sa O1 Properties, iar cu banii a cumpărat fondul de pensii al căilor ferate rusești și participația în CA Immo. Aceste mișcări l-au urcat în 2015 pe locul 55 în topul celor mai bogați ruși, cu o avere estimată la 1,4 mld. dolari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău