Boris Johnson: Vaccinarea cu a treia doză a britanicilor trebuie aibă prioritate față de donațiile de vaccinuri

  • 20 Septembrie 16:54
Boris Johnson: Vaccinarea cu a treia doză a britanicilor trebuie aibă prioritate față de donațiile de vaccinuri

Premierul britanic Boris Johnson a insistat luni că programul intern de vaccinare cu doza a treia trebuie să reprezinte "prioritatea noastră" și nu ca guvernul de la Londra să trimită mai multe vaccinuri țărilor sărace, relatează dpa.

Premierul britanic a apărat "contribuțiile uriașe" pe care Regatul Unit le-a avut donând vaccinuri țărilor în curs de dezvoltare, în contextul în care 1,5 milioane de oameni au primit invitații să se injecteze cu a treia doză în Anglia în această săptămână.

În cadrul unei discuții cu ziariștii spre Adunarea Generală a ONU de la New York, Johnson a spus: "Dar ar trebui să întrerupem program de vaccinare cu doza a treia pentru bătrâni și persoane vulnerabile în țara asta? M-am uitat la dovezile despre ce poate face această doză, la protecția suplimentară pe care o poate asigura oamenilor, și trebuie să spun că eu cred că asta trebuie să fie prioritatea noastră și vom continua să facem asta".

"Dar asta nu înseamnă că nu avem și un angajament masiv față de restul lumii, pentru că fundamental suntem de acord că nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță", a adăugat el.

Cei eligibili pentru programul de vaccinare cu o doză suplimentară sunt cetățenii de 50 de ani și peste, persoanele care locuiesc și lucrează în centre de îngrijire pentru bătrâni și lucrătorii din domeniile sanitar și social.

De asemenea, orice persoană extrem de vulnerabilă din punct de vedere medical, precum și oricine cu vârsta între 16 și 65 de ani dintr-un grup cu risc de COVID-19 sunt de asemenea eligibile.

Mulți însă au ridicat întrebarea dacă această abordare este corectă, în contextul în care milioane de oameni de pe glob nu au primit încă prima doză de vaccin împotriva coronavirus.

De asemenea, s-au exprimat preocupări că eșecul în a vaccina întreaga lume va crește șansele de apariție a noi variante, inclusiv unele pentru care actualele vaccinuri ar putea să nu asigure protecție.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
12,42
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,02 m/s
Mon
11
Tue
10
Wed
10
Thu
15
Fri
16

Curs oficial BNM 18 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0807 0.0191
USD 17.2961 -0.0552
RON 4.0580 0.0052
UAH 0.6566 -0.0021
RUB 0.2428 0.0013
Arhivă Radio Chișinău