Boris Johnson va avea, miercuri, o întâlnire oficială cu Angela Merkel. Discuții despre schimbarea prevederilor acordului Brexit

  • 21 August 2019 08:39
Boris Johnson va avea, miercuri, o întâlnire oficială cu Angela Merkel. Discuții despre schimbarea prevederilor acordului Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va avea miercuri o întâlnire oficială cu cancelarul german Angela Merkel, pentru a discuta despre schimbarea prevederilor acordului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC, scrie Mediafax.ro

Boris Johnson urmează să își reitereze apelul pentru schimbarea prevederilor legate de granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord.

Premierul consideră că planul de a evita „o graniță dură” în Irlanda de Nord este „anti-democratic” și trebuie schimbat pentru a asigura obținerea unui Acord Brexit.

Uniunea Europeană a respins orice modificare a Acordului Brexit, negociat de fostul prim-ministru Theresa May împreună cu oficialii europeni, lucru descris de Boris Johnson drept „puțin negativ”.

 

 
 

„Nu putem trece acordul de Parlament în forma actuală”, a transmis Johnson.

Boris Johnson urmează să îi transmită cancelarului german că Ununea Europeană trebuie să înțeleagă că Parlamentul nu va putea bloca ieșirea Marii Britanii din UE în data de 31 octombrie, chiar dacă nu aprobă Acordul în forma sa actuală.

De asemenea, prim-ministrul britanic va reitera faptul că deși își dorește un acord, Marea Britanie va părăsi sub orice circumstanțe Blocul comunitar la finalul lunii octombrie.

Angela Merkel a transmis că s-ar putea găsi o soluție diferită pentru granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord, dar nu va fi făcută nicio schimbare în Acordul de Retragere.

Întâlnirea dintre Johnson și Merkel este prima dintr-o serie de întâlniri programate de prim-ministrul britanic cu lideri europeni săptămâna aceasta.

Joi, prim-ministrul britanic se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron, iar sâmbătă va participa al summitul G7 din Franța.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău