Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie un acord de pace „rău” cu Rusia

  • 25 Iunie 2022 18:48
Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie un acord de pace „rău” cu Rusia

Premierul britanic Boris Johnson și-a exprimat sâmbătă îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă, transmite Reuters.

Consecințele economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului, a arătat prim-ministrul Regatului Unit la summitul din Rwanda al Commonwealth-ului.

„Prea multe țări spun că este vorba de un război european care nu este necesar (...) deci presiunea va crește pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forța pe ucraineni către o pace rea”, a spus Johnson, citat de Agerpres.

Liderul guvernului de la Londra a mai subliniat că dacă Vladimir Putin va reuși să își atingă obiectivele din Ucraina, vor fi consecințe periculoase pentru securitatea internațională și va avea loc „un dezastru economic pe termen lung”.

Într-un articol pentru The Times, la scurt timp după ultima sa vizită la Kiev, premierul Boris Johnson a scris: „Mi-e teamă că trebuie să ne pregătim pentru un război lung, pe măsură ce Putin recurge la o campanie de uzură, încercând să macine Ucraina prin brutalitate pură”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău