Boris Johnson recunoaște că Acordul post-Brexit este insuficient în domeniul serviciilor financiare

  • 27 Decembrie 2020 14:50
Boris Johnson recunoaște că Acordul post-Brexit este insuficient în domeniul serviciilor financiare

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a recunoscut, în cadrul unui interviu acordat publicației Sunday Telegraph, că Acordul post-Brexit este insuficient în ceea ce privește serviciile financiare, transmite Mediafax, preluat de Digi24.ro

Întrebat în timpul interviului despre domeniul serviciilor financiare, Boris Johnson a răspuns: „Poate că Acordul nu merge atât de departe precum aș vrea”.

Cu toate acestea, premierul britanic susține că Acordul cu Uniunea Europeană este „bun pentru domeniul digital” deoarece există prevederi clare pentru fluxurile de date și ambele părți se angajează să susțină standarde ridicate de protecție a datelor.

„Acordul ne oferă baza pentru o nouă prietenie și un nou parteneriat care ar trebui să atragă oamenii care iubesc Europa și vor să aibă o relație bună cu ea, care vor să se simtă apropiați de ea. Dar trebuie să fie ceva salutat de cei care văd avantajele independenței economice și politice”, a declarat Boris Johnson.

„Cred că țara a ajuns într-o poziție nouă, mai stabilă. Este o relație bună, o relație mai sănătoasă. Putem avea comerț liber cu UE fără a fi atrași în orbita europeană în materie de reglementare și legislație”, argumentează premierul britanic.

Potrivit unei analize a agenției Bloomberg, Acordul dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană nu le oferă multă claritate companiilor financiare britanice. Nu există nicio decizie asupra echivalenței, care ar permite firmelor britanice din districtul financiar al Londrei (City of London) să ofere servicii financiare pe piața UE. Acordul conferă doar prevederi-standard asupra serviciilor financiare, fără garanții privind accesul pe piața comunitară.

Marea Britanie și UE urmează să negocieze despre avansarea deciziilor privind echivalența în domeniul financiar. În ceea ce privește cooperarea în domeniul reglementării, Londra și Bruxellesul speră să ajungă până în martie la un acord privind monitorizarea activităților financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău