Boris Johnson, reclamat la poliție pentru organizarea de petreceri în pandemie. Riscă o amendă de 10.000 de lire sterline

  • 04 Decembrie 2021 17:16
Boris Johnson, reclamat la poliție pentru organizarea de petreceri în pandemie. Riscă o amendă de 10.000 de lire sterline

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost raportat la poliție de un parlamentar laburist pentru că la reședința sa din Downing Street ar fi avut loc anul trecut cel puțin două petreceri în timp ce erau în vigoare restricții impuse în contextul pandemiei, relatează The Guardian.

Laburistul Neil Coyle, parlamentar pentru Bermondsey și Old Southwark, i-a scris comisarului de la Metropolitan Police, Cressida Dick, cerându-i să ancheteze informații potrivit cărora premierul Boris Johnson a ținut un discurs la o petrecere de rămas bun, în noiembrie, și a permis echipei sale să organizeze o petrecere de Crăciun, în decembrie, scrie digi24.ro.

La acel moment, Marea Britanie era în carantină.

„Cred că au încălcat legea. Cei mai mulți dintre alegătorii mei au respectat regulile; cei care nu s-au confruntat cu sancțiuni. Johnson nu este deasupra legii, în ciuda auto-îndreptățirii sale înfumurate”, a declarat Coyle după ce a trimis scrisoarea.

Fostul secretar al comerțului, Barry Gardiner, a îndemnat poliția metropolitană să investigheze cele întâmplate.

După ce a fost chestionat despre incident de Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, Johnson a spus că „au fost respectate toate îndrumările”. De asemenea, Johnson nu a negat că petrecerile au avut loc în timpul lockdown-ului de nivel 3 din Londra.

Potrivit experților juridici, dacă va fi găsit vinovat, el va fi obligat să plătească o amendă de până la 10.000 de lire sterline, scrie metro.co.uk.

Vineri, Poliția Metropolitană a anunțat că încă nu a primit plângerile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău