Boris Johnson: Marea Britanie trebuie să fie dură cu Rusia (Presa internațională)

  • 02 Decembrie 2016 17:37
Boris Johnson: Marea Britanie trebuie să fie dură cu Rusia (Presa internațională)

Direcția europeană, noile politici americane de după alegeri și relația cu Rusia rămân sub semnul incertitudinii, după cum reiese din analizele prezentate de presa internațională.

Europa ar putea fi atacată de ISIS cu mașini capcană și arme chimice, ca noi tactici teroriste, avertizează Europol, potrivit The Independent. Iar avertismentul este cu atât mai îngrijorător, cu cât raportul Europol precizează că amenințarea va continua să existe chiar dacă ISIS va fi destructurat în Siria și Irak. Franța ar fi prima țintă vizată de către organizația islamistă, urmată de Belgia, care are importante comunități musulmane, precum și Germania, notează EU-Observer, informează Rador.

În plan politic publicația UE se ocupă și de retragerea președintelui Francois Hollande din cursa pentru viitoarele alegeri și apreciază această decizie drept o recunoaștere a slăbiciunii sale politice care va crește incertitudinile electorale. "Decizia șefului statului francez este mărturisirea unui triplu eșec: mai întâi personal, apoi economic și social, și finalmente politic", este de părere Le Monde. În Marea Britanie, deciziile sunt de altă natură.

"Londra trebuie să conducă lupta împotriva cultul omului puternic din Rusia și Orientul Mijlociu", susține ministrul de externe Boris Johnson, citat de ziarul The Telegraph. De asemenea, Marea Britanie trebuie să fie dură cu Rusia și să facă promisiunea că nu va ezita să ceară Moscovei să pună capăt campaniei de bombardamente din Siria, mesajul Londrei fiind și acela că Regatul Unit nu trebuie să întoarcă spatele lumii după Brexit. Replica omologului rus nu a întârziat să apară. Rusia și-a arătat disponibilitatea de a face pași pentru normalizarea relațiilor bilaterale dacă Londra își va corecta cursul în ceea ce privește acțiunile Rusiei și va arăta că este gata să poarte un dialog de pe poziții egale, a subliniat Serghei Lavrov, citat de Nezavisimaia Gazeta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău