Boris Johnson le-a cerut liderilor G7 să nu „abandoneze” Ucraina: Regatul Unit va continua să sprijine Kievul la fiecare pas

  • 26 Iunie 11:26
Boris Johnson le-a cerut liderilor G7 să nu „abandoneze” Ucraina: Regatul Unit va continua să sprijine Kievul la fiecare pas

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut sâmbătă liderilor G7 să nu „abandoneze” Ucraina după mai bine de patru luni de invazie rusă, avertizând asupra oricărei „oboseli” în sprijinirea Kievului și anunțând ajutor economic suplimentar, relatează presa internațională și Agerpres.

Guvernul Marii Britanii „este pregătit să ofere 525 de milioane de dolari” Ucrainei sub formă de garanții pentru împrumuturi de la Banca Mondială, a indicat Downing Street într-un comunicat, în ajunul un summitului G7. 

Astfel, sprijinul financiar și umanitar total al Londrei a ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

„Ucraina poate câștiga și va câștiga, dar ea are nevoie de sprijinul nostru pentru a face acest lucru. Nu este momentul să abandonăm Ucraina. Regatul Unit va continua să sprijine Ucraina la fiecare pas, deoarece știm că securitatea lor este securitatea noastră, iar libertatea lor este libertatea noastră”, a insistat Boris Johnson.

Potrivit Downing Street, Boris Johnson intenționează să profite de intervenția de luni a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la summit pentru a „încuraja toate țările G7 să sprijine Ucraina pe termen lung”.

„Fără sprijin internațional, guvernul ucrainean ar fi forțat să urmeze căi care îi compromit stabilitatea macroeconomică și securitatea economică pe termen lung. Astfel de politici ar duce direct la inflație în masă și la o catastrofă umanitară în țară”, a subliniat Boris Johnson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
20,52
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
28
Arhivă Radio Chișinău