Boris Johnson l-a sunat pe Donald Trump și i-a cerut să renunțe la taxele vamale pentru whisky-ul scoțian

  • 06 Noiembrie 2019 09:52
Boris Johnson l-a sunat pe Donald Trump și i-a cerut să renunțe la taxele vamale pentru whisky-ul scoțian

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a telefonat președintelui american Donald Trump pentru a-i cere să renunțe la taxele vamale pentru mai multe bunuri, printre care și whisky-ul scoțian, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Downing Street, relatează Reuters.

De asemenea, Johnson i-a cerut lui Trump să nu impună tarife asupra exporturilor de mașini, a mai precizat sursa citată.

Un comunicat al Casei Albe despre convorbirea telefonică a celor doi lideri nu face nicio referire la chestiuni comerciale.

"Cei doi lideri și-au reafirmat din nou angajamentul de a întări relația specială prin intermediul unui acord comercial robust odată ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană", a menționat Casa Albă.

"Președintele a subliniat și necesitatea ca aliații NATO să-și finanțeze solid apărarea", a mai precizat administrația americană.

Luna Trecută, SUA au introdus taxe vamale de 25% pentru whisky-ul scoțian și alte produse europene, în replică la subvențiile acordate de UE pentru fabricanții de avioane.

Într-o decizie separată, administrația Trump a amenințat că va impune taxe vamale de 25% asupra vehiculelor europene și a pieselor auto. Washingtonul urmează să decidă dacă va aplica aceste tarife până la 14 noiembrie. Aplicarea tarifelor a fost deja amânată o dată cu șase luni, iar experții în domeniu susțin că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău