Boris Johnson admite că există rasism în Marea Britanie, dar nu o consideră o țară rasistă

  • 08 Iunie 2020 17:47
Boris Johnson admite că există rasism în Marea Britanie, dar nu o consideră o țară rasistă

Premierul britanic Boris Johnson nu ar fi de acord că Marea Britanie este o țară rasistă, dar recunoaște că mai sunt multe de făcut pentru combaterea cazurilor de discriminare și rasism, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

"Prim-ministrul nu se îndoiește că în țară continuă să existe discriminare și rasism, dar nu ar fi de acord că avem o țară rasistă. Am făcut progrese foarte importante în legătură cu aceste aspecte, dar mai rămân multe de făcut", a declarat presei purtătorul de cuvânt.

Premierul "este absolut angajat să continue eforturile de eradicare a rasismului și discriminării", a menționat acesta.

Sâmbătă, mii de oameni s-au adunat în centrul Londrei pentru a-și exprima furia împotriva brutalității poliției după uciderea americanului de culoare George Floyd în Minneapolis, iar protestatarii britanici au avut scurte confruntări cu poliția londoneză. În seara zilei, poliția a anunțat că au fost arestate 14 persoane, iar duminică șefa poliției londoneze Cressida Dick a declarat că 14 ofițeri de poliție au fost răniți în atacurile "șocante și complet inacceptabile" produse sâmbătă în timpul protestelor anti-rasism din capitală.

Duminică, în Anglia, la Bristol (sud-vest), participanții la un protest au dărâmat și aruncat în apă o statuie a unui cunoscut negustor de sclavi de acum trei secole, Edward Colston, iar la Londra mii de protestatari s-au strâns în fața Ambasadei SUA pentru a condamna brutalitatea poliției. Unii protestatari purtau măști anti-COVID-19 cu sloganul "Rasismul este un virus".

Potrivit BBC, alți opt ofițeri au fost răniți în protestele de duminică de la Londra și alte 12 persoane au fost reținute.

Boris Johnson a transmis pe Twitter că "oamenii au dreptul să protesteze pașnic, respectând distanțarea socială, dar nu au dreptul să atace poliția", aceasta fiind deja "banditism" și "o trădare a cauzei".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău