Boris Johnson a invocat romanul „Cei trei mușchetari” în mesajul de unitate adresat liderilor NATO

  • 04 Decembrie 2019 14:54
Boris Johnson a invocat romanul „Cei trei mușchetari” în mesajul de unitate adresat liderilor NATO

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut liderilor NATO prezenți la summitul de la Londra, care marchează 70 de ani de la întemeierea Alianței Nord-Atlantice, să rămână uniți pe fondul tensiunilor din alianță, potrivit CNN, potrivit Mediafax.ro

Acesta a declarat înainte de startul întâlnirii de miercuri că a fost ”încântat să le urez bun-venit aici în Marea Britanie pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a NATO”, și că la șapte decenii de la înființare ”am rămas solidari în angajamentele noastre cu NATO și cu gigantul scut de solidaritate care protejează acum 29 de state și aproximativ un miliard de oameni”.

 

Johnson a vorbit despre principiul care stă la baza alianței spunând că ”de aceea atâta timp cât vom rămâne împreună, nimeni nu va putea spera să ne înfrângă - și de aceea nimeni nu va începe niciun război”.

 „Acest principiu esențial este prevăzut în articolul cinci al Tratatului Nord-Atlantic: de aceea, dacă vreunul dintre noi este atacat, toți vom merge pentru a-i apăra”, a adăugat acesta.

 
 Atunci, probabil inspirându-se din faimoasa frază din romanul ”Cei trei mușchetari” scris de autorul francez Alexandre Dumas, Johnson a continuat: ”Dacă NATO are un motto, acesta este ”toți pentru unul și unul pentru toți”.

De asemenea, premierul britanic a declarat ”ca prieteni și aliați, trebuie să nu evităm niciodată să discutăm despre noile realități, în special răspunsul NATO la amenințările emergente precum războiul hibrid și tehnologiile destructive, inclusiv spațiul și spațiul virtual. La acest consiliu, avem oprtunitatea să ne consolidăm unitatea, ceea ce a făcut din NATO cea mai mare și mai de succes alianță din istorie”.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău