Boris Johnson a invocat romanul „Cei trei muşchetari” în mesajul de unitate adresat liderilor NATO

  • 04 Decembrie 14:54
Boris Johnson a invocat romanul „Cei trei muşchetari” în mesajul de unitate adresat liderilor NATO

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut liderilor NATO prezenţi la summitul de la Londra, care marchează 70 de ani de la întemeierea Alianţei Nord-Atlantice, să rămână uniţi pe fondul tensiunilor din alianţă, potrivit CNN, potrivit Mediafax.ro

Acesta a declarat înainte de startul întâlnirii de miercuri că a fost ”încântat să le urez bun-venit aici în Marea Britanie pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a NATO”, şi că la şapte decenii de la înfiinţare ”am rămas solidari în angajamentele noastre cu NATO şi cu gigantul scut de solidaritate care protejează acum 29 de state şi aproximativ un miliard de oameni”.

 

Johnson a vorbit despre principiul care stă la baza alianţei spunând că ”de aceea atâta timp cât vom rămâne împreună, nimeni nu va putea spera să ne înfrângă - şi de aceea nimeni nu va începe niciun război”.

 „Acest principiu esenţial este prevăzut în articolul cinci al Tratatului Nord-Atlantic: de aceea, dacă vreunul dintre noi este atacat, toţi vom merge pentru a-i apăra”, a adăugat acesta.

 
 Atunci, probabil inspirându-se din faimoasa frază din romanul ”Cei trei muşchetari” scris de autorul francez Alexandre Dumas, Johnson a continuat: ”Dacă NATO are un motto, acesta este ”toţi pentru unul şi unul pentru toţi”.

De asemenea, premierul britanic a declarat ”ca prieteni şi aliaţi, trebuie să nu evităm niciodată să discutăm despre noile realităţi, în special răspunsul NATO la ameninţările emergente precum războiul hibrid şi tehnologiile destructive, inclusiv spaţiul şi spaţiul virtual. La acest consiliu, avem oprtunitatea să ne consolidăm unitatea, ceea ce a făcut din NATO cea mai mare şi mai de succes alianţă din istorie”.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
0,31 °C
burniță de intensitate joasă
Umiditate:86 %
Vint:3,1 m/s
Fri
3 °C
Sat
7 °C
Sun
7 °C
Mon
7 °C
Tue
8 °C

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 0.0680
USD 17.3212 -0.0192
RON 4.0350 0.0148
UAH 0.7352 0.0002
RUB 0.2742 0.0015
Arhivă Radio Chișinău