Boris Johnson a fluturat paginile acordului „Brexit” și s-a referit la el ca la un cadou de Crăciun

  • 25 Decembrie 2020 09:05
Boris Johnson a fluturat paginile acordului „Brexit” și s-a referit la el ca la un cadou de Crăciun

Premierul britanic Boris Johnson a fluturat, joi seară, sutele de pagini ale acordului comercial post-Brexit încheiat cu câteva ore înainte cu Uniunea Europeană ca un „cadou” de Crăciun pentru britanici, notează Digi24.ro.

„În seara asta de Ajun, am un mic cadou pentru cei care căutau să citească ceva în toropeala de după masa de Crăciun”, a declarat șeful guvernului conservator într-o înregistrare video publicată pe Twitter.

„Iată-l: vești bune, iată un acord, un acord pentru a aduce siguranță firmelor și călătorilor și tuturor investitorilor din țara noastră cu începere de la 1 ianuarie, un acord cu prietenii și partenerii noștri din Uniunea Europeană”, a spus Johnson, citat de Agerpres.

„Vă aduceți aminte de acordul pregătit pentru a fi băgat la copt?”, a continuat premierul britanic, reluând unul din sloganurile campaniei pentru parlamentarele victorioase din decembrie 2019.

Acest acord de divorț între Londra și Bruxelles, pe care a obținut să fie votat datorită largii majorități din parlament, a fost „doar antreul”.

Acordul de liber-schimb încheiat joi este „ospățul, plin de pește de altfel”, a continuat șeful guvernului conservator, glumind în legătură cu unul din principalele subiecte de neînțelegere în cursul tratativelor.

„Cred că va fi baza un parteneriat fericit, încoronat de succes și stabil cu prietenii noștri din UE în anii care vor veni”, a declarat Boris Johnson.

„Iată, este o veste bună de la Bruxelles, acum e timpul pentru varză” - mâncarea preferată a britanicilor - „și Crăciun fericit tuturor” a încheiat el.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău