BOR îndeamnă Patriarhiile Constantinopolului și Moscovei să găsească împreună o soluție privind situația bisericească din Ucraina

  • 26 Octombrie 2018 12:01
BOR îndeamnă Patriarhiile Constantinopolului și Moscovei să găsească împreună o soluție privind situația bisericească din Ucraina

Biserica Ortodoxă Română îndeamnă Patriarhia Constantionopolului și Patriarhia Moscovei să ajungă la o soluția în cazul situației bisericești din Ucraina, se arată într-un comunicat al BOR, publicat pe site-ul instituției.

Avându-se în vedere evoluțiile recente ale situației bisericești din Ucraina, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reiterează recomandarea din data de 24 mai 2018 ca Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Moscovei să ajungă împreună la o soluție, păstrându-se unitatea de credință și libertatea administrativ-pastorală, acestea din urmă reprezentând o notă caracteristică a Ortodoxiei, transmite biroul de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit Basilica.ro, ”Sfântul Sinod subliniază, totodată, faptul că unitatea se păstrează prin coresponsabilitate și cooperare între Bisericile Ortodoxe locale, prin cultivarea dialogului și a sinodalității la nivel panortodox, aceasta fiind o necesitate permanentă în viața Bisericii”.

”Unitatea Bisericii este un dar sfânt al lui Dumnezeu, dar și o mare responsabilitate a ierarhilor, clerului și credincioșilor mireni. De aceea, Sfântul Sinod îndeamnă la înmulțirea rugăciunii pentru unitate, la cultivarea prin dialog și reconciliere a iubirii creștine fraterne, care oferă adevărata libertate”, precizează sursa citată.

Patriarhia Rusă a înrerupt comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului, după ce Sinodul acesteia a acordat la 11 octombrie autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: Basilica.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău