BOP | Majoritatea cetățenilor R.Moldova își doresc integrarea în UE, dar au cea mai mare încredere în liderul de la Kremlin

  • 30 Decembrie 2019 12:16
BOP | Majoritatea cetățenilor R.Moldova își doresc integrarea în UE, dar au cea mai mare încredere în liderul de la Kremlin

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc un referendum pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aproape 60 la sută dintre cetățeni ar vota pentru, potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică. În pofida interesului sporit de apropiere de spațiul comunitar european, cetățenii R. Moldova, la capitolul încredere în liderii străini, au cea mai mare încredere în președintele rus, Vladimir Putin - peste 55%.

În top, este și cancelarul german, Angela Merkel, cu aproape 50 la sută. Aceasta este urmată de președintele Klaus Iohannis, care se bucură de încrederea a peste 40 la sută dintre respondenți.

În general, cetățenii R. Moldova consideră că actualele relații externe ale Chișinăului sunt bune sau foarte bune. De exemplu, sondajul relevă că 70% dintre cetățeni cred că  relațiile cu federația Rusă, România și țările Uniunii Europene sunt bune sau foarte bune.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-23 decembrie 2019 pe un eșantion de 1187 de persoane și are o marjă eroare de 2,84%, potrivit autorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău