Bombardamentele rusești au provocat pagube ''colosale'' infrastructurii energetice ucrainene, dar nu se impune evacuarea populație

  • 22 Noiembrie 2022 16:23
Bombardamentele rusești au provocat pagube ''colosale'' infrastructurii energetice ucrainene, dar nu se impune evacuarea populație

Șeful operatorului rețelei naționale de electricitate a Ucrainei a estimat marți că pagubele produse sistemului energetic ucrainean de bombardamentele rusești sunt ''colosale'', dar nu consideră că se impune evacuarea civililor din orașele cele mai afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, transmite Agerpres.

Directorul executiv al Ukrenergo, Volodimir Kudrițki, a avertizat că cetățenii ucraineni s-ar putea confrunta cu sistări îndelungate ale furnizării energiei electrice, dar operatorul rețelei încearcă să asigure condițiile pentru ca ucrainenii să poată rămâne în țară iarna aceasta.

Practic, nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă de atacurile rusești și ''amploarea distrugerilor este colosală'', a remarcat directorul citat. ''În Ucraina există un deficit în producția de energie electrică. Nu putem genera atâta energie cât pot consumatorii să folosească'', a explicat el efectele atacurilor rusești.

Un val de frig este așteptat în Ucraina începând de miercuri, dar apoi prognoza meteo arată că temperaturile vor crește din nou, ceea ce va oferi condițiile stabilizării sistemului energetic, a mai estimat Volodimir Kudrițki.

Acesta a declarat de asemenea că Ucraina are rezerve suficiente de combustibil, constituite încă dinaintea invaziei ruse lansate pe 24 februarie, și depune mari eforturi pentru a repara infrastructura avariată de bombardamente, sperând în același timp să obțină unele piese de schimb din străinătate.

Întrebat despre propunerile de a evacua cetățenii din orașele cele mai sever afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, directorul companiei Ukrenergo consideră ''inoportune'' astfel de apeluri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău