Bombardamente puternice ale rușilor peste noapte, explozii raportate și în Kiev. O femeie și un copil, uciși la Dnipro

  • 28 Aprilie 2023 08:12
Bombardamente puternice ale rușilor peste noapte, explozii raportate și în Kiev. O femeie și un copil, uciși la Dnipro

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost zguduită de explozii, vineri dimineață, și alarme de raid aerian și explozii au fost raportate în întreaga țară, potrivit Interfax Ucraina și relatărilor de pe rețelele sociale, scrie Reuters. La Uman, în regiunea Cherkasy, rachete au lovit o clădire rezidențială și depozite. La Dnipro, o femeie și un copil au fost uciși, notează News.ro.

Interfax a arătat că, după miezul nopții de joi spre vineri, au fost raportate explozii în Dnipropetrovsk, Kremeciuk și Poltava, în centrul Ucrainei, în Nikolaiev în sud și o altă sursă online a raportat o explozie în regiunea Kiev, scrie G4Media.

Interfax a citat conturi regionale de Telegram care afirmau că aparate de zbor neidentificate se îndreptau spre vestul țării.

”O tânără și un copil de trei ani au fost uciși”, a afirmat, pe Telegram, Boris Filatov, primarul orașului Dnipro, din centrul țării.

Filatov nu a oferit mai multe detalii.

Nu sunt detalii cu privire la ce a fost lovit la Kiev sau despre pagube ori victime. Administrația militară a orașului a afirmat că unitățile anti-aeriene sunt în acțiune.

Potrivit The Guardian, la Uman, în regiunea Cherkasy, a fost lovită o clădire rezidențială înaltă.

Igor Taburets, șeful Administrației Militare a regiunii Cherkasy, a afirmat pe Telegram că o rachetă de croazieră a lovit clădirea, iar serviciile de urgență se află acolo.

”În această dimineață, ocupanții au atacat Cherkasy. Sunt două lovituri ale unor rachete de croazieră la Uman: o clădire rezidențială și clădiri ale unor depozite. Acum aflăm consecințele. Toate serviciile sunt acolo. Alerta aeriană continuă”, a arătat el.

Pe rețelele sociale sunt postate imagini video cu urmările atacului asupra clădirii rezidențiale. Până în prezent nu sunt informații despre victime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău