Bombardament rus asupra unei școli ucrainene: Doi morți și 60 de persoane prinse sub dărâmături (guvernator)

  • 08 Mai 2022 09:47
Bombardament rus asupra unei școli ucrainene: Doi morți și 60 de persoane prinse sub dărâmături (guvernator)

Doi oameni au fost uciși în urma bombardării de către ruși a unei școli din satul ucrainean Bilogorivka, dar există temerea că circa 60 de persoane prinse sub dărâmături și-ar fi pierdut la rândul lor viața, a declarat duminică guvernatorul regiunii Lugansk (est), Serhii Gaidai, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Gaidai a declarat că forțele ruse au lansat un atac aerian sâmbătă după-amiază asupra școlii în care se adăposteau circa 90 de persoane, provocând un incendiu care a cuprins clădirea. Treizeci de oameni au fost salvați.

"Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozul a fost îndepărtat și, din nefericire, cadavrele a două persoane au fost găsite. Probabil că toți cei 60 de oameni aflați încă sub dărâmături au murit", a scris Gaidai pe canalul său de Telegram.

Bilogorivka este un sat situat la circa 10 kilometri vest de Lîsîceansk, bombardat din greu de forțele ruse, notează dpa.

Separat, Gaidai a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, bombardarea satului Șîpilovo a distrus o casă, iar 11 oameni au rămas prinși sub dărâmături.

Reuters notează că nu a putut verifica imediat aceste informații, iar dinspre partea rusă nu există un răspuns.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău