Bolivia decretează starea de catastrofă națională din cauza incendiilor și a secetei

  • 09 Octombrie 2020 13:22
Bolivia decretează starea de catastrofă națională din cauza incendiilor și a secetei

Guvernul bolivian a decretat joi starea de catastrofă națională din cauza incendiilor alimentate de seceta puternică înregistrată în cinci dintre cele nouă departamente ale țării, o procedură care îi permite să solicite ajutor internațional, informează AFP, citată de Agerpres.

„Ne declarăm în stare de catastrofă națională din cauza secetei și a incendiilor”, a declarat președintele interimar Jeanine Anez în timpul unei deplasări oficiale în regiunea Santa Cruz, situată în estul țării.

Ministrul Apărării, Luis Fernando Camacho, a precizat că cele cinci departamente vizate sunt Santa Cruz, Beni Pando, Chuquisaca și Tarija.

Situația departamentului în care se află capitala, La Paz, este în curs de evaluare.

„Două focare emergente s-au unit din cauza temperaturilor ridicate”, a explicat ministrul bolivian. El a deplâns totodată faptul că nicio ploaie nu este așteptată „în următoarele 10-15 zile”.

 

Un raport al ONG-ului Fundația Prietenilor Naturii a dezvăluit că din ianuarie și până la sfârșitul lunii septembrie incendiile au distrus 2,3 milioane de hectare de păduri și de pășuni din Bolivia.

Anul trecut, uriașele incendii din Amazonia boliviană au devastat 6,4 milioane de hectare, potrivit aceleiași organizații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău